Kauçuk Sanayicilerinden Öğrencilere İş Sözü

aww

ANKARA (ANKAYAŞAM)-OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgeleri’nde faaliyet gösteren kauçuk ve plastik sanayicileri Gazi Üniversitesi OSTİM Meslek Yüksekokulu Kauçuk ve Plastik Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi. Sektör temsilcileri buluşmada gençlere “işiniz hazır” mesajı verdi.

OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgeleri’nde faaliyet gösteren kauçuk ve plastik sektörü sanayicileri Gazi Üniversitesi OSTİM Meslek Yüksekokulu Kauçuk ve Plastik Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi. Sektörün Türkiye’deki durumu ve geleceği hakkında öğrencilerle sohbet eden heyet, gençlere alandaki kalifiye eleman ihtiyacı hakkında da bilgi verdi.

ASO plastik ve Kauçuk Komitesi Başkanı Mustafa Korkmaz, ASO Meclis Üyeleri Akman Karakülah ve Turan Değirmenci, Ankara Plastik Sanayicileri Derneği Başkanı Necmi Atalay, Gazi Üniversitesi OSTİM MYO Müdürü Doç. Dr. Behçet Gülenç ve OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi sanayicilerinin katıldığı toplantıda konuşmacılar öğrencilere kauçuk ve plastik sektörünün ülkemizdeki durumu hakkında bilgi verdiler.

Firmalarındaki staj olanaklarından da bahseden sanayiciler, Gazi Üniversitesi OSTİM MYO ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve eğitim kalitesine son derece güvendiklerini belirttiler. Gelişen teknoloji ile ihtiyaç duyulan yeni teknoloji laboratuarların, atölyelerin kurulması için de her zaman okula destek vermeye hazır olduklarını belirten sanayiciler, buradan mezun olan öğrencilerin kesinlikle işsiz kalmak gibi bir korku taşımamaları gerektiğinin altını özellikle çizdiler.

Sektörün kalifiye, eğitimli ara elemana her zaman ihtiyaç duyduğunu belirten sanayiciler, bugün bu ihtiyacın, bölümün şu anki öğrenci mevcudunun daha üstünde olduğunu, dolayısıyla bu bölümden mezun olacak öğrencilerin kesinlikle iş bulma sorunu yaşamayacaklarını, hatta bazı son sınıf öğrencilerinin şimdiden firmalar tarafından paylaşıldığını söylediler. ANKA YAŞAM